- querzion - the way of nevyn

Senaste inläggen

Av Slisk Lindqvist - 26 februari 2016 23:01

Vi har katigoriserats för att människan gillar att lägga saker i fack. Därifrån har ju det som byggts upp idag härstammat ifrån. Vegetarianer och veganer etc. känns ibland för mig som att de tror att vi började äta kött igår. Människan har lyckats behövt förändra sina matvanor efter platserna de hamnat på och vi har stannat upp där. Nu har vi ju en massa roliga saker som flygplan, tåg och båtar som kan frakta alla grönsaker och frukter från andra delar av världen. Så länge jag inte ser ett växthus i allas hem så ser jag inte att alla kommer att konverteras till icke ALLÄTARE, även om det är så att vi mest liknar fruktätare i munnen.
 
Människan har fått ta de förnödenheter som de kunnat under tusentals år och valt att leva på dem, hade inte människan redan för hundra tusentals år sedan ätit kött så hade vi väl fortfarande haft håriga elefanter(mammutar) springandes runt om i världen. Eller nej, antagligen inte för att människan gillar att mörda allt de ser som ser intressant ut så.
 
Anledningen till att alla klagar på att folk äter kött nu är för att vi är i en tidsålder av bekvämlighet. Hade det varit så att vi inte hade varit i denna tidsålder så hade antagligen ingen rynkat näsan åt att folk var tvungen att mitt i vintern gå ut med pil och båge eller annat tilltyg för att hitta maten. Visst det är jävligt förargerlgt att det ska behöva vara så här för djuren, min mening är, döda av alla människor även de som inte äter kött för annars kommer köttätarna tillbaka. Att folk konsumerar kött i sig är inte fel överhuvudtaget, det är att folk är så jäkla lata som gör det fel. Människan är så vana att få allt serverat framför sig att de glömt bort basic överlevnads konst, men vem fan vill spendara halva sitt liv för att odla mat som de inte ens vet kommer att hålla framöver? 
 
Nu går jag till att bli motsägelsefull för jag är trött på mig själv också. Jag är förbannat trött på tanddiskussionen och DNA känner jag inte hör inne i diskussionen alls, då vi bitvis grönsaker, eller rättare sagt, allt är samma "material" vi har bara olika massa och en higgspartikel som säger vad vi väger. Jag kan lika gärna vara stor som planeten det är bara så att min partikel lyckas lura alla människors ögon.
 
Istället för att ge alla köttätare kritiken så kanske man ska kritisera upplärandet av befolkningen och kanske börja kritisera företagen som bara vill tjäna pengar, i slutändan så vill alla ha mat och det är för få som egentligen bryr sig om djuren, om man börjar med att lära ut individers värden i skolan och förbättra människors empati och samhörighet så skulle inte företagen ha lika stor hållhake på mig som inte har råd att köpa ris och grönsaker, jag vänder mig till kött för att det inte är värt ett skit, det är billigt som fasen och jag blir mätt. Plain and simple. I'm lazy.
 
Jag vill bli mätt på så lite som möjligt, jag här en tro på att vetenskapen kommer att ordna det här med tiden, de är på god väg nu, de skapar kött från partiklar och substanser, lyckas de så kommer inte några djur behöva lida mer, men jag är så där tråkigt realist att jag måste dra upp tankarna om den där fina tron om att människor är dumma i huvudet och helt plötsilgt ger det en själ och det är fel att äta det för att det inte är bra för en etc. bättre det än att döda en massa djur för att mätta konsumenterna.
 
Djur är det ju självklart att de lever och de känner när du slår dem, för att de uppvisar en reaktion utifrån hur du behandlar dem. Hur är det då med allt annat? Gräset när vi går på det? När du bryter av en kvist, när du biter i ett äpple, när du drar upp en morot. Alla ärr som vi skapar. Nu när vi har vetenskapliga bevis på att allt runt oss är byggt av samma beståndsdelar. Ska man fortfarande sätta sig och tycka att något som naturen inte har emot att vi stjäl även deras liv? Vi, människan är parasiter, det finns inget äckligare än vi, vi är värre än virusen som vi försöker att bli av med. Vi lever på en levande organism och vi skiter högaktningsfullt i att tacka den när vi gör den illa.
 
Dessutom så verkar befolkningen hamnat i någon sort psykos där de bara tänker på sex, droger, glädje och supande. Allmänbildningen är försummad och folk är som fågelholkar när det kommer till intelligens.
 
Jag försöker att vara lugn, sansad, trevlig och neutral, men jag ser mig själv som något som en extremist utan vapen och religion. Jag bara hatar alla människor som inte kan visa respekt till det runtom och det inkluderar mig själv.Jag känner mig värdelös, för att jag inte klarar utav att skapa en förändring hos mig själv som jag kan avspgla på andra.


 
Människan har inte sitt ursprung på denna planet! Bananer kan simma och fotogen är drickbart om du filtrerar ölen först. Peace, out.

ANNONS
Av Slisk Lindqvist - 18 februari 2016 01:15

Jäklar, jag har inte suttit här och terroriserat mina läsare på ett bra tag nu. Känns som att det kanske är dags att börja skriva lite kanske.


Det finns egentligen inte så mycket att skriva om, mycket stress, mycket att göra, alltid något att hitta på. BESTPARTS by day, EVE Online by night, blir en hel del att sysselsätta sig med då. Jag mitt dumma flöt skaffade ju 6 konton på EVE, så jag har verkligen tillräckligt att göra och nu skulle jag behöva ISK så det bara skriker om det för uppepå allt det så skapade jag ju ett eget corperation och en TS till Corpet. Nu är det planer på att ha kul framöver. Någon som är intresserad av att joina och börja spela med oss?

Snart är det vår igen, då är det dags att pimpa bilar. ;)

Utöver alla bra produkter vi har så har vi en som sticker ut lite extra,

någon som gillar handgranater? Den här ventilhatten ser ut som en. ^^

 

Är ni intresserade så är det bara att skriva här eller hitta dem på webshoppen. ;P

Vi var borta på Svenska Rallyt också, det var kul, delade ut lite promotion saker och rabattkuponger,

kul för de som behöver det som var på dem, bildelar har en tendens att behövas ibland.

Nu har jag uppdaterat lite av det, vänta det kommer mer tråkig information. HAHA!

Jag tänkte tråka ut mig själv genom att sitta och läsa en massa HTML5, PHP och MySQL kodning, 

funderar på att sätta mig och skriva lite kod för de stycken som jag är intressarad av att ändra på, ska se om jag klarar utav det. 


Mina hörlurar gick ju sönder för ett tag sen. :'( Slutade i varje fall med att det blev dags att skaffa nya, de andra hade jag ju bara i två år, synd när det blir så, men jag tänkte att jag skulle testa de där förbannade Fnatic hörlurarna, så det fick bli Steelseries den här gången. Teknikmagasinet hade en bra produkt, som jag rekommenderar, men tappa den för guds skull inte i golvet typ 70-100 gånger, de håller inte för det.

 


Så här såg den ut efter en vecka som trasig, jag orkade inte tejpa ihop den, så den andra hörluren hängde bara i några sladdar. Jag valde att bryta isär det hel eftersom att toppen inte riktigt fyllde någon funktion när det var trasigt. De nya Fnatic lurarna har inte i närheten av samma ljudbild så det är ovant med de här änsålänge.


Så var jag fruktansvärt impulsiv och gjorde något som jag inte har gjort förut... Jag köpte ett par hörlurar och en webkamera och skickade till en vilt främmande person, bara för att jag ville chatta med henne, det är långt ifrån mitt normala jag, men en ny kul upplevelse. ^^

 

Vad fasen ska man ta och dryga om mer? Gör nog en paus där, för denna gång. Måste käka lite rostbiffsmacka. ^^


ANNONS
Av Slisk Lindqvist - 22 januari 2016 16:49

 
Jag kan inte låta bli att lägga mig i, eXponerat är en högerextrem sida och att sitta och läsa deras okunniga svenska gör mig galen, kan man inte engelska så ska man inte översätta och samtidigt vrida det till det man själv vill ha ut utav det.
 
Löven kanske inte är den smartaste i hagen, men det verkar som att stora delar av svenska folket inte har någon egen uppfattning eller vill skapa en, inte heller vill de annat än att lägga dövörat till, det är inte rätt att fästa sig vid en tanke och sen sätta sig och hålla med allt som är åt det hållet. Jag känner både höger och vänster människor och båda praterna klarar utav att prata med mig för att jag lyssnar på dem och även om jag inte gillar det de säger. För sen kan jag få en invändning som blir svar på tal. Högerextrema sidor tar något som de kan vända till sin egen fördel, speciellt information som inte riktigt har ordentlig fakta.
 
För att återgå till Löven, han säger att man inte skall binda invandrarna till allt som händer och det är mycket riktigt, allt är inte deras fel, det är lika mycket vårt fel som det är deras, för vi tar emot dem, men är det någon som förklarat att deras seder och syner är något som inte existerar i Sverige längre? Ni blir indoktrinerade med rasistiska åsikter och de blir indoktrinerade från tidig ålder via religion och samhälle hur kvinnosynen tex ska vara, nu är det inte alla som har fått den hemska uppväxten men många av dem.
 
Det som behövs när de kommer hit är bra tolkar och ett bra sätt att förklara hur läget är här utan att trampa på någons tår, det handlar om att vara ödmjuk och visa respekt. Terrorister som ni ser hela tiden existerar inte, de kommer till pga av förtryck, det är personer som inte kan se förbi en annan kultur som skapar spindeln i hörnet symtomen och det är inte det ni tänker på. Ni tänker bara på hur synd det är om de som blir utsatta nu. Detta är ett bevis på att integrationen i vårt samhälle inte har fungerat. Sluta var rädda för er egna skugga och hjälp till att hitta ett sätt att hjälpa dem på istället. Det blir inte bättre av att skicka ut felriktad information. För nu blir alla drabbade, oavsett om de varit här i hela sitt liv eller bara några veckor.
 
Allt det här kom ur mig för att vissa jag håller nära inte är lika öppna som jag försöker vara.
 

Av Slisk Lindqvist - 22 januari 2016 15:11

Jag har planer på att skriva ner det mesta och sen bearbeta skoldatorsystemet så att det kan byggas en prototyp. Jag har dock mycket andra saker att ta hand om, som bestparts. (reservdelar till fordon och båt, interiöra och exteriöra rengöringsprodukter för fordon och styling/ lagning och modifikation av fordon. för er som är intresserade. ) Det tar upp en hel del tid, men har man mycket man vill förändra så har man mycket att göra. Det är bara att stå i och se var det bär utav i framtiden.


Jag ska försöka ta mig tid i helgen för att i text och visuellt beskriva hur de olika delarna av systemet skall fungera och vilka olika delar jag har tänkt ihop än så länge är. Så ni som är intresserade av att följa mitt försök att förändra skolvärldens framtid.Av Slisk Lindqvist - 22 januari 2016 14:20

Vad gör man om man vill förändra något storskaligt? Jag vet inte så jag vände mig till "alla" Sveriges partier med min idé. Jag vill att det ska vara verklighet att det finns ett dynamiskt läromedel. Jag känner nu i efterhand att jag inte direkt tänkte igenom det helt innan jag skrev och skickade det, men men. Här är mejlet jag skickade, vill ni skratta åt det så gör det, jag kunde inte lägga ner mer tid än det jag gjorde på texten.

"Jag tror på min idé, men jag kan inte längre genomföra den, det saknas en rad kompetenser och eftersom jag inte kan ta dessa för ens jag har föst bort mina skulder så vill jag istället ge bort den, i förtroende till att någon av er partier klarar av att ge mig en synpunkt och även kanske genomföra det i framtiden.

Mitt förslag är en digital form av undervisning, eftersom att tekniken har gått såpass långt att den blir en del av klassrummet så borde det inte vara ett speciellt svårt projekt att genomföra. Jag vet bara vad jag vill och det är att skolgången i framtiden skall förbättras både för elev och lärare. Nu har stora delar av eleverna i svenska skolor fått ta del av elektronik som ett hjälpmedel i skolan, och det förbättrar även sannolikheten för mitt förslag att vara genomförbart.
  Det handlar om ett dynamiskt läromedel, låter inte speciellt intressant nu kanske, men vi vet "alla" att det läromedel som lärs ut idag inte helt och hållet riktar sig till alla elevers förmåga, med min egna erfarenhet så lär jag mig allt som är intressant, det behöver inte heller vara speciellt intressant för att jag ska lära mig det, det behöver hålla intresset uppe.

Det finns många sätt att lära sig på och det har oftast med tempo att göra, om du klarar av att lära dig något som vuxen på ett halvår, så bör det vara genomförbart för ett barn eller en ungdom att göra detsamma under ett års tid, du som vuxen drivs antagligen utav att du måste, det gör inom min förståelse inte barn, det konceptet uppdagas mycket senare i livet och allt som oftast så tvingas intressen och vetandet på de som inte förstår dess betydelse innan det ens är utlärt.

Nu åter. Jag saknar kompetens inom psykologi, läraryrke, programmering och ett antal andra ämnen som antagligen är ett måste för att den här formen av lärande skal fungera, det jag vill skapa är ett datorsystem som dynamiskt läser utav eleven och som gång på gång återvänder till de delarna som man har svårast med, men det måste vara olika delsegment i det hela som gör att du lär dig varje del av säg tex. en uträkning. Du blir förfrågad om att i en helhet svara på en matematisk uträkning, du får hela formeln. Allt som oftast så är det inte alla elever som klarar utav att räkna ut den, men när läraren sätter sig och delar upp hela formeln och förklarar varje del så börjar individen uppfatta alla delar och kan i fortsättningen räkna ut det mesta själv igen. Datorsystemet kommer att vara läraren, då vi har ont om kvalificerade lärare och inte kan ha privatlektioner för varje enskild elev. Det kommer därmed inte kunna sänkas med antalet elever per klass/lärare. För det är en kostnad som inte kan tas på en allt för långsökt tidsplan.

Jag tror att med ett dynamiskt datorsystem så kan man lära ut även mer material med tiden och fler personer uppfattar det.

Ett till exempel. Eleven får i uppgift att läsa en bok. Det är en bok som har valts ut att ligga i databasen. När man är liten så vill man inte bara ha text, man vill använda fantasin men texten gör att man inte klarar av det. Rörliga böcker är svaret. Du läser boken men i bakgrunden händer scenariot som sidan anspelar på, det är ju mycket mer intressant att läsa om säg Julius Caesar eller andra markanta historiska människor om du samtidigt får se något bakom texten.

Det dynamiska systemet skall inrikta sig på alla skolämnen, det skall som skrivet kunna förstå om eleven har lättare eller svårare för en viss del av lärandet, samtidigt så kommer alla skolarbeten göras via systemet. För att underlätta för lärare, så kommer lärarna direkt bli notifierade om ett antal elever skriver något exakt lika dant iom att allt som skapas inom skolarbete laddas upp till en central databas.
Systemet kommer hela tiden bygga ny statistik för att visa läraren medelvärdet av sin klass och samtidigt visa vilka det går bättre eller sämre för i de olika ämnena, därmed så kommer man kunna vara snabbare på plats för att hjälpa. Läraren blir istället en hjälp och även en kontrollant över systemet. Datorsystemet skall kunna rätta elevers dynamiska och random test som inte alls behöver vara ofta utan skapas så fort eleven själv klarat utav delmoment som sätts som krav för att testet ska starta.  Där man har fel i testen så blir man tillbaka skickad till den del man hade svårast med eller den del man inte uppfattade.

Jag måste också erkänna att jag inte lärde mig speciellt bra engelska i skolan utan det var spel som resulterade i min inlärning. Kommunikation är viktigt, så att kommunicera med med andra elever i engelska eller svenska från andra delar av Sverige eller även andra länder kan vara en god idé, dock endast i text till att börja med. (Med andra länder menas att om det blir genomfört och fungerar och sprids.)

Jag känner att den svåraste biten här är att skapa ett fungerande dynamiskt system, för alla delar där utöver som har med själva undervisningen att göra kommer automagiskt att följa med så fort andra får upp ögonen för det.

Jag har försökt att komma in på universitet i syftet att bli programmerare och klara av att programmera en prototyp att visa upp, men det här är inte ett enmans projekt. Ni som är Sveriges röster, och har möjligheten att sätta igång och genomföra ett projekt som detta, jag riktar mig mot er, för det här är en dröm jag har om att Sveriges elever ska kunna få samma möjligheter.

Är det frågor ni har eller bara ett kort svar så är jag här för att lyssna. Det kan ha varit lite otydligt det jag skrev och vill ni ha mer information är det bara att ta kontakt med mig. MvH // Slisk Lindqvist."

 

Så nu hoppas jag egentligen bara på att det ska vara genomförbart och jag skrev ut det här för att fler som har samma vision skall kunna vara delaktiga i idén för att jag tror verkligen inte att jag är den enda som har haft den florerande  i huvudet. Tvärtemot. Jag tror det är många som har samma idé och också vill genomföra det. Med det här datorsystemet så kanske man också blir mer tävlingsinriktad. För att bara göra saker för att aldrig få reda på vad man ska ha vetskapen till kommer inte funka något vidare i framtiden, det har inte fungerat tidigare och vi vill ju ha mer välutbildat folk.


PS. Det här är inte en helt utarbetad idé. Det mesta av den är fortfarande i mitt huvud och det som fattas som svar är under bearbetning av mina synapser.

Av Slisk Lindqvist - 19 januari 2016 23:11

Det är väldigt många i världen som tror att tredje världskrig är på ingång, vissa tror att det redan börjat och andra tror att det kommer att starta inom 10 år. Muslimer mot resten av den kapitalistiska världen. Slutar man lyssna på den centrerade vyn av medierna, som inriktar sig på att förstora allt som händer eller helt enkelt ta bort det för att det inte är sexigt nog, så kan man bilda sig en egen syn.


Jag är en av dem som trott att det ska komma under min levnadstid, istid eller svampkrig, eller istid efter svamparna satts i jorden och detta under min levnadstid. För att jag har sett mig själv som en destruktivt, negativ människa med ytterst lite hopp om mänskligheten som ett enat folk. Mina vänner känner mig som cynisk realist, en som tar allt på allvar och som gladerligen skulle vilja se världen som ett enat land, men för att något sådant skall kunna skapas så måste man antingen ta död på fördomar och börja bygga sig vänskapliga band med förtroende för varandra, där en världsekonomi delas per capita i varje del och där direkt demokrati är det som styr besluten. Oh! En utopi. Nja, snarare en postapokalyptisk scen efter ett världsomfattande krig skulle jag säga, dock så kan jag inte säga att direkt demokrati kommer att vara utgångspunkten, för att man ska kunna ena folket efter ett så stort kaos, så måste man ha pengar. Det är det bara storföretagen och slutligen några få familjer runt om i världen som har, och de kommer inte vilja ha något annat än en kapitalistisk diktatur. Det här är ju bara en rad av tankar, kalla det för konspirationsteori eller som jag gör, filosofiska tankar.


Kommentera gärna synpunkter. Jag vill höra vad andra tycker och tror.

Av Slisk Lindqvist - 19 januari 2016 22:49

Orkar inte hålla tyst längre. Hur många här hatar SD? Ni tycker att de är okunniga och rasister. Right? Eller något åt det hållet. Jag tycker att de är rasister. Vad är rasism?

"Rasism definieras i allmänhet som system av föreställningar, tro och förfaranden som baseras på en världsbild eller ideologi där människan är uppdelad i separata och exklusiva biologiska enheter som kallas raser."

Jag tror vi har gått ifrån det underlaget för längesen. Numera är allt rasistiskt. Så det borde få en ny innebörd eller skapas ett nytt ord för den fördomsfientliga inställning väldigt många har. Många bygger sin uppfattning utifrån rädsla och samtidigt så, låt mig understryka att jag inte håller med SD på mer än kanske 5% (Alla har något bra att säga.) Det betyder inte att jag vill ha dem i ledningen.

Har ni någonsin tänkt på att ni är lika mycket rasistiska/ fördomsfientliga som SD? Det är ni. SD är dock ingen ras och jag tror inte så mycket på att man kan dela in människor i raser så som hundar och katter, men de är en folkgrupp för sig, som blir utfrysta för att andra inte tycker att de har något att säga till om och en del av det hela är medias och skolors propaganda över att demokrati skulle vara så mycket bättre. Så länge det är direkt demokrati JA!, men nu är det så här att vi lever under en fabrikerad massdiktatur fast att vi har tekniken för att kunna ha omröstningar på aktuella frågor minst en gång i veckan. Vi har internet, USE it for F**K's sake! Det går att genomföra, så att alla som har internet kan sitta och rösta dagligen om det skulle vara så och dessutom så får man folk att vara mer aktiva i politiken. Det går inte att lyssna på socialmoderaterna. För vad de är, är något centerblock som inte längre håller sig till vad de själva stått för utan de står för varandras åsikter och lyssnar inte på folket.

Jag har tyckt sedan unga år att Demokratin vi lever i inte är annat än en massdiktatur och sedan gymnasiet tyckt att S och M borde vara SocialModeraterna för att de ända inte är speciellt annorlunda från varandra när det väl kommer till skott.

Back to the issue, WE ARE ALL HATERS.

Damn jag kommer ångra mig... ”Den som är utan synd må kasta första stenen."

1. Jag är emot SD.

2. Jag är emot Nazism.

3. Jag är emot Racism.

4. Jag är emot Extremister. (Inom alla kulturer, religioner och politiska åsikter.)

5. Jag är emot Religioner. (I varje fall de extrema varianterna, men det är för att jag anser att religioner gör mer skada än nytta med indoktrinerinar och sjuka beteenden. I de extrema fallen! )

Jag är en agnostisk-ateist.

 

6. Jag är emot denna värld vi lever i, de här konsumerande tiderna när allt skall vara nytt och nytt även om man inte förbrukat förra produkten till fullo. Jag gillar inte att vi använder fossila bränslen och anser att priserna borde vara så höga att man inte har råd att köra själv utan att ha fullsatt fordon. Jag hatar att vi förstör naturen som ger oss vårt levebröd och syren vi andas.

 

Jag kan hålla på så här i all världens tid, men med att bara tjata kommer jag ingen vart och inte heller alla andra. Jag stöter inte på speciellt många som tycker det samma som jag. Som vill göra extrema förändringar och som märker att naturen har börjat säga ifrån ordentligt, men istället för att åtgärda dessa fel och problem så kommer det ut nya lagförslag som TTIP och krig startas för att girigheten aldrig tar slut, den som har vill alltid ha mer. Hur ska man kunna gå vidare med vetskapen om att allt man säger bara försvinner ut i tomma intet när det egentligen är så lätt att bara förändra sina fördomar mot erfarenheter.

Av Slisk Lindqvist - 16 januari 2016 03:53


Jag är inte så mycket för skvaller och sånt, men här har jag svårt att veta vad som är sant. Jag följer Santoros videor med 50 fakta varje gång de sänds. Känns dock knepigt att skriva om, men jag känner empati för honom, men är det mest för att jag följer honom eller för att jag varit där själv? Jag har inte tagit mitt så hårt, det var värre när jag var liten. Känner att det ens egna fel att man inte säger ifrån från början och berättar hur man vill ha det, It's my lack of communication that made it happen. Det är så jag känner om de gångerna jag suttit där. Jag känner inte att jag är något bättre själv för att jag kan få ett riktigt hemskt temperament till och från, men jag skadar ingen annan frivilligt och med åldern så har jag slutat vara aggressiv i förebyggande syfte. Känns inte som att det behövs längre.

Presentation


The rantings of a crazy man! ;D Well, if you want to read, go right ahead, some of it is in Swedish with a BAD google translation (because lazy) some of it was only written in Swedish and the later material should all be in English (when I'm not to lazy).

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Är du troende?
 Ja.
 Spirituell
 Agnostiker
 Ateist

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ  - querzion - the way of nevyn  med Blogkeen
Följ  - querzion - the way of nevyn  med Bloglovin'

Comment War


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se