- querzion - the way of nevyn

Senaste inläggen

Av Slisk Lindqvist - 13 januari 2016 19:30

Det är så stört att en så stor grupp människor ska dras över en kam för att folk låter andras åsikter och fördomar verka logiska.


När jag var yngre så var folk rädda för mig, då för att de hade fördomar om hur alternativa människor ser ut och drog kopplingar mellan klädsel, alkohol, attityd och våld. Jag var och festade en hel del och drog på mig en attityd när folk var otrevliga utan orsak och utomstående drog genast paralleller mot en, genom att framföra argument efter enbart en minoritets uppsåt. Jag kan ju ärligt påpeka att vi som var alternativt klädda och betedde oss annorlunda drogs ofta över en och samma kam från de som bara förlitade sig på sina och andras åsikter och fördomar.


       

17/18 år.                           20/21 år.                     20/21 år.                     22/23 år.


Nu är jag snart 30 och ser helt annorlunda ut, det stoppar mig ändå inte från att synas.

  Jag har förändrat min vy av livet, men jag kan fortfarande inte släppa att så som jag behandlades av andra så blir fortfarande andra personer behandlade för att de ser annorlunda eller agerar utöver det "normala". Bara för att man väljer att vara mer färgrik i denna dystra grånad så ska man inte behöva bli hånad. Varför är man ens rädd för en del alternativa? Ska alla drabbas bara för att en minoritet fuckat ur totalt?


Dra nu paralleller från det jag skrev till aktuella utstötningar som sker nu pga att de flesta inte kan använda sin egen hjärna och ändå förlitar sig till vad andra säger och tycker för att deras fördomar verkar pålitliga. Det är inte rätt att använda sig utav kollektivbestraffning, det har aldrig fungerat och kommer inte heller fungera i framtiden.


 

"Förlita dig på fakta och logik framför trasiga fördomar och rasistiska åsikter,

kunskap kommer från kommunikation och via kommunikation kan vänskap frodas." - Slisk
ANNONS
Av Slisk Lindqvist - 10 januari 2016 17:50

[Videoinslag] Now I think I've really had it with meat. Jag har varit i svängarna att sluta med kött till och från i ett antal år nu, jag tycker att vissa sorters kött är gott, men vissa har jag tappat avsmak för. Det har var nog det sista som behövdes för att jag skulle konvertera, jag vet inte om jag kommer att kunna bli vegan, men vegetarian borde inte vara svårt då jag tycker om att laga vegetariskt. Har dock väldiga problem med svamp och quorn.
 
För känsliga och djupt emotionella människor så kan det vara väldigt svårt att titta på den här. (Jag som inte har speciellt svårt med väldigt grafiska delar började gråta och känna för att spy.)
 
Det här avspeglar sig på en plats och det är inte så här överallt, men vi köper fortfarande in stora mängder kött från andra länder för att mätta behovet och de länderna kanske är i stil med den här videon i beteende.
 
SICK FUCKS!
 
Den här videon finns nog inte på Youtube, så länkar den >> HÄR <<.
 
Känns jäkligt sjukt att det ska krävas så mycket för att man ska ändra på sitt sätt.

ANNONS
Av Slisk Lindqvist - 7 januari 2016 05:07

Fasen när man sitter så här så tidigt på morgonen, det är då min hjärna är som mest aktiv, när jag "tvingar" den att vara vaken och den arbetar övertid, då sitter och tänker på allt möjligt. Det kan vara fantasier, historier, lösa random saker, spelideér eller ibland också realiteten av att existera när många andra inte gör det, en av dem är min bror, jag pratar nästan aldrig om honom och jag gör allt för att inte tänka på honom. Han var den som behövde oss mest och vi svek honom, jag känner att mitt svek var egoistiskt, visst för att man hade det svårt och man hade alltid tänkt att andra hade det värre och så när allt blev bättre för mig så tänkte jag inte så längre, mest för att behovet inte behövdes längre. Så jag glömde bort vad som skulle ha behövts i det tillfället innan han valde att bara lämna oss, och jag var en del i det beslutet, hur många som helst kan sitta och tycka både det ena och det andra och säga att jag inte har något med det beslutet att göra, men jag vände ryggen åt när han behövde mig som mest, jag svek honom, han kontaktade mig och sökte kontakt med mig för att resten av familjen av den onda sidan hade stött ut honom, det var bara jag kvar och hade jag uppfattat det då så hade jag nog fortfarande haft en bror och kunnat bygga en stark relation med honom.
När vi blev "bortförda" (omhändertagna) pga situationen hemma som var minst sagt ohållbar så hamnade jag och mina syskon som tur var hos två släktingar, jag och min äldre lillasyster hos vår kusin och den mindre lillasystern och lillbrorsan hos vår morbror och moster. Efter några snedsteg så sket sig allt det och vi delades upp på fyra olika familjer och från den dagen så började vi alla tappa kontakten med varandra. I dagsläget så har jag fortfarande ingen kontakt med mina systrar, och min lillebror är död sen 5 år tillbaka. Han skulle ha blivit 17 om jag inte minns fel. Han var 8 när vi blev placerade och han förstod inte mycket av det som hände, (han hade turen att genomstå minst av skiten hemma och i skolan) efter andra placeringen så blev kontakten väldigt svår, familjen han hamnade hos låste oss syskon ute och det tog 2 år innan vi sågs igen, vi kämpade som fan för att få träffa honom, min ena syster hamnade i en liknande situation, placerad på en väldans massa ställen. Jag tror att det var, när det nästan hade gått 3 år så fick alla valet att flytta hem igen, Jag valde inte att flytta till Tove, det skulle aldrig falla mig in, men nu hör inte det till detta. Jag kommer inte ihåg allt, det här är runt när jag blev 18 och sedan jag var 16 fram till att jag var 19 så försökte jag att skapa mig en uppfattning till hur Tove kunde ha stått där och bara tittat på, jag försökte verkligen, i flera omgångar per år så besökte jag henne, vi fick en rätt god kontakt en som tog slut för gott när Kim dog. Mina försök till att träffa och försonas med min avlare gick av stigen efter varje försök, oftast så blev man anklagad för något man inte gjort eller så fick man skit för sina val i sitt liv. Tänker inte gå in på det mer än så just nu, det får gärna ta 15 tills jag skriver om det igen. Nu är det min bror det handlar, jag har en bild på honom när jag tog studenten, det är den (som jag vet av) när vi två var på samma bild. Det är också bara en bild för mig, för jag kommer inte ihåg den stunden. Jag kommer inte ihåg vad vi sa till varandra och jag kommer inte ihåg några detaljer förutom de som är på bilden. De minnen jag kommer ihåg är de som spökar för mig varje gång jag tänker på honom, de två sista gångerna jag träffade honom och hur det gick 4 år innan vi pratades vid igen och hur jag över de telefonsamtalen inte alls orkade med något så jag avfärdade honom med spydiga kommentarer, det här var nästan ett år innan han tog sitt liv, under den tiden så hade han hunnit prata så mycket gott om mig att jag skämms över vem jag är/var.


    

De här minnena gör mig hatisk mot mig själv och det värsta var att det inte alls var den tid i mitt liv som jag mådde som värst, men långt ifrån bäst heller, jag valde att inte prata med honom för att jag hade valt att sluta prata med släkten pga 2 personer. Jag tycker att det är fel att ljuga. Så jag tänker inte sitta och ljuga för er och mena på att det var unicorns and rainbows (som vissa andra vill antyda i sin/a bok/böcker.), han var en plåga att ha runt sig när vi var små och vi bråkade för jämnan, inte alls sällan med "våld" eller grovt ovårdat språk, men det är inte det jag tänker på nu för tiden, varje gång någon dör så tänker jag på Kim, varje gång jag hör det namnet så tänker jag på honom och varje vinter och nyår. Jag var rasande när jag fick höra att han var död, dels för att det inte var Tove som berättade och dels för att jag blev arg på mig själv, jag har fortfarande tankar om att jag kunde ha stoppat det. Det första året han var död så ville jag inget annat än att dö själv, jag hatade honom för att han lämnade mig med resterna själv. Jag ville verkligen lära känna honom, han var den enda av mina syskon som inte hade låtit silvertungan falla över honom och luras in i elden. Så jag ville verkligen ha kontakt med honom, men jag orkade inte i det skedet i livet och jag ångrar mig. Hur kan man göra så fel?!


Sista bildderna som jag sett på honom när han fortfarande var i livet känns inte som han, de känns overkliga för jag har fortfarande en stark bild av honom när han var runt 12 år gammal. De enda som i varje fall fick tid med honom har jag fortfarande ingen ork att prata med och hans dåvarande med mor har velat träffa mig i flera år för att träffa mig och prata. Jag vill, men jag känner mig inte förtjänt av att höra saker om honom eller saker han sa om mig.

Vill så gärna skriva mer men jag orkar inte, jag hatar att gråta över spilld mjölk, det finns inget jag kan göra åt det nu för det är redan för sent, men jag kan säga till andra att om ni har ett syskon eller en vän som mår psykiskt dåligt i samma veva som dig själv.

GÖR FÖR FAN NÅGOT ÅT DET! TA KONTAKT MED PSYK!

För om ni inte orkar ses pågrund av det, så är kanske sista gången inte det sista man vill minnas.

Av Slisk Lindqvist - 7 januari 2016 04:32

Satt och kollade igenom FB lite och så dök det upp en status ang. mobbning. Jag har hållt mig borta från ämnet aktivt, men jag kände att det kanske var dags att skriva något om det, speciellt eftersom att jag också gått igenom det, det är ett problem som många får ta del av tyvärr, och det finns inte så många bra knep därute för att stoppa det. Att sitta och leva med efterskalven från gammla minnen vill väl ingen, snart 30 och tänker fortfarnde på sånt här. Drygt, men det har ju blivit bättre, från att inte ha några vänner i så många år till att ha en bekantskapskrets som sträcker sig över stora delar av Sverige, även andra länder. Det är inte illa pinkat, men men.


Här är svaret jag gav, pga att inte vilja lämna ut andras identiteter och deras skrivna material så utelämnade jag allt annat.


 

 

Här är en del text som jag delvis utelämnade ifrån svaret.

 

"Livet har sina underliga stunder, vissa inte alls bra och ibland alldeles för långa. Jag har träffat en jäkla massa av de som gjorde mig illa och många av dem mår minst lika dåligt idag som de gjorde då och en del av dem har bett om ursäkt, inget som jag har kunnat förlåtit i det stora hela, men fortfarande. Nu kan det ju låta lite som att jag ursäktar dessa personer, men det gör jag inte, jag var många gånger rädd för att gå till skolan, väldigt ofta, men det var ofta värre hemma så det kändes lite som win/win oavsett val.

 

Ett av mina starkaste minnen av att stå emot skiten i skolan var när, jag ställde mig upp emot den som var på mig mest och den som höll hela "vargflocken" i en grupp, (dessutom äldre och större, typ skolans gängledare.) i alla fall så ställde jag mig upp emot honom runt jul och bad honom om att sluta hacka på mig i varje fall under jul och gissa vad! Jag fick igenom det! En hel jävla vecka innan lovet utan ett helvete, det gick att kommunicera med människan.

 

Det minnet gör mig glad än idag, mest för att jag tyvärr inte började skaffa bra minnen förens jag blev runt 15 vårar och för att det var första gången jag talade mig ur en situation och slapp lösa den med våld. "


Det var inte alls mycket bra minnen när jag var liten och inte skulle de bli något bättre senare i livet men de duger. Nu kämpar jag mest bara med det vardagliga, som att bekämpa min adhd's trisstess nivå och fortsätta sökandet efter motivation. Jag är rätt nöjd med hur livet har gått vidare och jag är väl mest glad för att min hjärna gjorde något bra. (dvs. "ta bort" nästan alla mina minnen fram till att jag runt 15 år. De är låsta mer bestämt, men det är lättare att säga borta för jag som äger dem kommer inte åt dem igen, ibland får jag ett nytt gammalt minne, när något triggar det.)

 

Peace // qredits

Av Slisk Lindqvist - 1 januari 2016 17:38

Stephen Hawking is wrong. partially anyway. His and many other peope's theories of the singularity of the machine, is maybe right, but it's hard to say that it's a possibility when the code that is used nowadays is boxed into logical laws. The singularity will be a greater matter of possibility and chance when the programming language's change, and that is somewhat a fact. If we are to be able to use some of the new inventions that are going to arrive in the shorter future, then we have to change parts of what we already know, we will have to make dynamic codes that find their own faults and fix them,


  I think i'm talking about AI again. Yes I am. So what is my problem? Why is Stephen Hawking wrong?

He is one of my idols, and he is a very intellectual person, and some thing that he has to say about for example the AI tech is interessting, but he is wrong.


AI is of no danger, IF this new golden rule is applied.


"Do not have the fear of the new and different, because that will have a convincing importance for the victim's decision's." - Slisk Lindqvist


What Dr. Hawking said, can be very true, and what he says, is that the AI is one of our most dangerous makings as humans, and machines will be a danger for all of humanity when they can think for them selves and change their own programming. As i wrote just a minute ago, imply the new golden rule. Because nothing is dangerous from the beginning, nothing i evil from the start. The AI is going to be a big problem, IF WE don't change our selves, if we don't change then they will think that it's okay to do certain things.

This is the start of a racism, that will go on, long before the singularity even is born. And that is really one important thing that we all need to learn. Racism is not born from nothing, it's born from the fears of people that don't follow the new golden rule, and it has been like this for millenias and will be the undoing of mankind if we don't use it in everyday life.


To say that something is dangerous before it is born is wrong, because that is what we all have been doing to Jews, darkskinned etc. And where have all these stupid fears lead us? 

 

 TO WARS AND HATE, OVER AND OVER AND OVER, FOR WHAT REASON?  THE FEARS LIVE IN US ALL.


The danger is not AI or muslims etc. It's the weak minds that bend before fear and let's it win.


Sorry for the ranting, still it's the truth. What I really want to say is that, the butterfly effect is at hand from the decision's that we all take now, and that is why AI is going to be dangerous, not because the choice they can make, but because of the choices of the other minds, that have been set with ignorance and fear not knowing why.


It's a self-fulfilling prediction, and we still have the time to change the victims decision.

 

"-We are still at youth, and we wont grow till we understand others." - Slisk Lindqvist.

 

Av Slisk Lindqvist - 1 januari 2016 14:32

Jag tänkte redan igår att jag skulle skriva det här. Det är en djup inställning jag har till hur saker och ting kommer att gå åt helvete, det är ju ändå så att det ligger i vår natur.

Det blir lite som en profetia.

  Tänk dig att du från en siares mun hör hur ditt liv ska bli,

"-du kommer att dö för att ett utav dina barn kommer en dag skära halsen av dig."
  

Nu kan det ju gå åt två helt olika håll, på den ena sidan så tror du på siarens alla ord och du börjar genast behandla dina barn med förakt och rädsla över att det ska bli det slutgiltiga målet från profetian pga att du är så paranoid och lättlurad, men det kan gå i motsatt riktning, allt du bara behöver göra är att bekämpa din rädsla inför framtiden som komma skall och du ändrar direkt på ditt beteendemönster gentemot dina barn. Du kommer hem och behandlar dem med all kärlek och omtanke som du kan bistå med, och iom detta beslut så kommer den framtid som siaren förutsåg att förändras.


  Du har två parallella vägar som med tiden möts och korsas, för att delas på sig åter. Du vet inte hur långt men du fortsätter att gå. när de möts och korsas då är slutet på dina beslut och starten till andras.

Det här är inte alls det jag har tänkt att skriva om, men för att hänga med så behöver du nog ha läst det innan. Jag vill skriva om det som varit och det som är i formen av det som kommer att hända.


  Vi människor, vi ser hot i allt som är annorlunda, en sak som vi defenitivt tror att vi kommer att ha ett val i är hur framtiden kommer att se ut. Vi, nej, Ni är rädda för saker som inte finns än, ni är rädda fär något som kommer hända beroende på hur ni väljer att handla.  *djupt andetag och tänker* Är det här något vi kan ändra på?

De flesta som har intresset inne sitter där och drömmer om alla framtidens uppfinningar, men samtidigt så finns det uppfinnigar som vi människor har sett otaliga gånger på film, vi ser dem som onda och vi möter dem med förakt. Innan de ens finns i närheten.

Jag pratar om robotar, ett skal för en framtida vän eller fiende. Jag förstår inte hur folk kan vara rädda för något sådant?

Vaför yttrar han sig så? Jo, för att roboten med sina datorer kommer inte att vara kapabel att gå utanför sin box, den kommer ha en fast källkod som kommer att binda den till sina hanlingar. Varför är man rädd för ett barn som inte kan göra något annat än att lyssna på sina föräldrar? Det är föräldrarna man ska vara rädd för. Vad tycker de är rätt och fel och vad känns acceptabelt.


        JAG ÄR INTE FÄRDIG! Min irritation gentemot många i världen är stor och mitt förakt byggs upp utan att jag vill.

 

  Professorer, forskare och andra människor sitter och undersöker möjligheten i att skapa AI och vad de ska använda det till.

Ooh skynet! Jah, helt klart, om du rädd för en miniräknare? Där är dagens AI, den existerar inte, för att

Artificiell intelligens skall kunna existera så måste ett flertal kriterier uppfyllas, just nu så har vi inte möjligheten alls, men den möjligheten skapas i samma veva som vi lyckas knäcka koden för kvantdatorn, den finns men den går inte att använda för att de har ingen kod till den, du kan bygga en ram och hoppas på att den är stor nog, men när det gäller en kvantdator eller artificiell intelligens så är det samma problem, man sätter dem inom stängda ramar, gör man det mot sitt barn? Nej man låter det utvecklas  och hitta saker och ställa frågor etc. AI är vi långt ifrån. för

att mina kriterier på en ai har med att göra att hen har en flyktig kod som hela tiden förändras, dessutom så ska hen ha tillgång till att ändra sin egen kod utan begränsningar, för att hen själv skall få lära sig vad som är rätt och fel precis som vi har fått, och här börjar ju problemet att foliera sig ordentligt. Nu när folk uppfattar att den ska kunna omstrukturera sig själv och lära sig av sina egna misstag etc, då börjar folk bli rädda för den. SKYNET!!! Jaha? Varför är du rädd för hen? Som dessutom inte har gjort dig något? 

  Hen har möjligheten att bete sig som den vill. Så du är rädd för hen. För att hen är annorlunda så kommer du slutligen att slukas av dina fördomar och Skynet eller något liknande, kommer att sakterligen skapas pågrund av dessa handlingar som inte är logiskt grundade. Det jag säger är att pågrund utav hur DU och alla andra nu reagerar. Så kommer personligheten utav hen, den Aritficiella Intelligensen att byggas upp. SCI FI?! Not so much, det här fungerar att implementera på allt. AI är en hund, AI är en människa, AI är en jude, AI är en rom, AI är en kristen, AI är en muslim, AI är en amerikan, AI är en indian, AI är en svensk, AI är en terrorist, AI är farlig. Det här är många fjärilseffekter som är svåra att stoppa och det verkar inte vara allt för många som faktiskt tänker på att tekniken inte är farlig utan det är omvärlden, omvärlden är den som väljer vem som är fiende eller vän och alla deras handlingar blir till slut den genomförda rädslan som kommer att bygga upp en deffensiv människa, hen är spindeln i hörnet och du masar på tills hens rädsla tar över och den går till offensiven.

  

Vi är dömda till att lyckas misslycka.  Du kan tycka att det här är fanatiskt eller outgrundlgt, men du har antagligen tagit dig till massmedias rädsla och sitter kanske där, rädd för att ryssarna ska ta dig eller för att muslimerna ska bomba ditt kära land. Varför skulle invandrarna göra något sådant? De har ingen anledning till det, utan det är handlingarna utav andras ogrundade rädsla som gått till det stadiet att förtryck inom våra egna gränser har startat, de stora vågorna av racism, (som för övrigt används alldeles för ofta i alla samanhang även när man bara är oense.)

  Idag är alla racister, vare sig de tror sig inte vara det eller ej, racism har med att ogilla och förtrycka en viss folkgrupp eller flera. Invandrarna är racister.


Irakier gillar inte iranier och tvärtom de hatar judar och ogillar för det mesta kristna, men de kristna gillar inte muslimerna heller för att de inte kan se hur lika deras religioner är ifrån basis. (Min uppfattning.).


 


SD är racister, men vad är då alla andra som t.ex JAG, som ogillar det mesta silvertungorna säger? Jag gillar inte extremfeminister, jag gillar inte extremracister och jag ogilla starkt att folk låter sig styras av argument som har skapats utifrån andras rädslor. Jag har väldigt svårt att kunna placera mina politiska värderingar i ett fack för att ja är lite av allt, alla säger något bra någon gång. Det finns inga undantag för det.


Och ska jag återgå till AI igen, så kommer dagens rädsla att byggas upp till den punkt då vi antagligen låter oss styras av det och AI:n kommer att välja att ta defensiv ställning. Det blir upprepad historia igen.

  Vi läser historia för att lära oss att undgå de misstag som andra redan har gjort. Vi lär oss inte av misstag, det är det som utmärker en människa som starkast, vi lär oss först andra eller tredje gången och vi gör fel och vissa lär sig aldrig. Vilka andra gör samma misstag? En av mina vänner anser att mänskligheten är intelligenta, nej det är vi inte, hade vi varit det så hade vi kunnat sitta i samma rum och diskutera våra olikheter utan att det skulle bli fler inblandade individer, vi skulle antagligen inte ha några krig om vi var intelligenta.


  Mänskligheten är bara barnet och det kommer att ta oss flera sekel att göra något åt allt det här, men jag vet inte ens om ett millenium kommer att räcka till för att mänskligheten hela tiden har luggit i ett förtryck pga en rädsla som byggdes upp långt innan våra senaste generationer var födda. Det kommer att fortsätta så länge vi inte kan ta oss i kragen, se bort från rädslan, bärja kommunicera och förstå varanda och med tiden skapa tillit som leder till allianser och samarbeten. För att vi ska kunna bygga upp ett fungerande samhälle så får det vara nog med allt det här och det är dags att småbarnen växer upp och skapar struktur och disciplin.


Jag sitter här och jag har i två dygn nu funderat på hur det kommer sig att så väldigt få människor faktiskt förstår att det som händer idag är något som startade mycket längre tillbaka än bara för några decennier tillbaka.


****************************************************************************************************

  Jag hoppas att du som läst detta faktiskt har förstått vad jag skrivit om och jag tackar för att du tog till tid att faktiskt läsa det, kommentera gärna och berätta hur du känner.


****************************************************************************************************


 

Här hjälp till att ta fast de här tjuvarna också, kontkta oss, polisen eller ägaren,

för att ge information som kan leda till att fälgarna hittar hem till sin ägare igen.

(Ägaren vill ge 1000€ till den som ger avgörande information)

Länk nedan.


BESTPARTS.SE SÖKER TJUV


Av Slisk Lindqvist - 1 januari 2016 14:25

Det är den som tittar som sexualiserar, när jag tittar på en bild så ser jag bilden, och jag börjar titta på det som faller på ens ögon mest, oftast är det de saker som har den största kontrast förändringen. Jag ser kläder och jag ser individer som bär kläderna, och de håller ett föremål. Jag satt inte och tänkte på hur deras former såg ut (alltså hur de höll föremålen.) förens det poängterades något från någon annan. Då blev de pornagrafiska i si så där 10 millisekunder till dess att jag såg nästa bild.
 
En av de mest irriterande av bilderna är "trakasserad av fotograf på toalett" modellen har väldigt svårt att använda toaletten om hon sitter på locket och det där är bara en extrembild för att folk ska reagera. Medan bilden skriker om att få ha en privat stund så skriker andra om trakasserier. En bild kan tolkas på olika sätt men feminister är fasen bäst i världen på att hitta sexuella meddelanden i allt.
 
Här är länken: GENUSFOTOGRAFEN
 
Är det bara jag som inte ser allt i sexuella former?

Av Slisk Lindqvist - 25 december 2015 01:40

Kände att jag behöve kolla över lite, så tog bort ett par inlägg. (ca 60-70 st) Don't worry, you didn't miss anything.

Presentation


The rantings of a crazy man! ;D Well, if you want to read, go right ahead, some of it is in Swedish with a BAD google translation (because lazy) some of it was only written in Swedish and the later material should all be in English (when I'm not to lazy).

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Är du troende?
 Ja.
 Spirituell
 Agnostiker
 Ateist

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ  - querzion - the way of nevyn  med Blogkeen
Följ  - querzion - the way of nevyn  med Bloglovin'

Comment War


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se